Kombinera cykling och fotografering på semestern

En stor fördel med avlånga och vackra Sverige, är att det finns så många ställen att stanna till på för att ta en bild och memorera för all tid och evighet. Ett unikt tillfälle för att samtidigt ge sig själv lite motion med semestercykling och komma åt de bästa platserna i landet som normalt är svårtillgängliga med bil. Med andra ord – kombinera härlig cykling med nära och kära och ta fram kameran vid varje tillfälle som ges. Det lär bli ditt bästa fotoalbum någonsin!

Damma av din gamla hoj eller ta en lov till Cykloteket för att handla tillbehör eller en helt ny cykel för en problemfri cykelsemester. Behöver du rådgivning eller hjälp med frågor, kan de också hjälpa dig. Underskatta aldrig vikten av en bra cykel när du färdas på svenska vägar. Vädret kan slå om hux flux, eller dina gamla däck kan svika dig om du inte har rätt utrustning. Först då kan du njuta och ägna all din tid åt vackra bilder.

cyklingTips på de bästa cykellederna för semesterfirare på två hjul

Sverige är fullt av genuina orter, charmig landsbygd och rå vildmark där en cyklist kan skatta sig lycklig med kameran. Har du tur kan du även plåta ett rovdjur eller en sällsynt fågel. Från norr till söder ändras landskapet – något som är fördelaktigt för både dina benmuskler och din kamera. En cykelsemester är perfekt om man vill semestra billigt, enligt Aftonbladet.  Fantastiska områden är bland andra Omberg i Östergötland, Åres cykelleder i fjällen, Hunneberg med många udda och outforskade leder för en äventyrare, samt underbara Österlen med sina vallmofält och vidsträckta ängar. Alla dessa platser är som ett mecka för en fotograf. Prova även Kattegattleden som är landets första nationella cykelled.

Allt fler lösningar har tagits fram för att förenkla för cyklister, så du har alla fördelar med dig. I Nederländerna får folk numera till och med betalt om de byter bilen mot cykeln när de till exempel pendlar.

”Först tyckte jag att det var en galen idé att betala folk för att cykla. Men pengarna gör att de kommer över tröskeln”

Så säger Josef de Kruijf, som varit med och framställt programmet i artikeln som du kan läsa ovan. Kanske ett framsteg som svenskarna också borde fundera på…